Website V. 1.0

Kristina Kingo • 20. januar 2022

Hvornår er en hjemmeside egentlig færdig?

Hvor tit har du ikke besøgt en hjemmeside, der tydeligt ikke er helt up-to-date?


Desværre sker det ofte, at en nye hjemmeside bliver lanceret… og så sker der ikke så meget mere. En ”færdig” hjemmeside bliver derfor hurtigt en forældet hjemmeside.


Det er lidt af en rutsjebane tur, der kræver en stor indsats, når en ny hjemmeside skal søsættes, men efterfølgende giver lille værdi i længden.


Derfor foreslår jeg altid, at man starter småt, når man vil i gang med en ny hjemmeside. Hvad er det mindst mulige, der skal til, for at du har en god, funktionel hjemmeside? Tit drejer det sig ikke om meget mere end ”hvem vi er, og hvad vi laver”. Gå live med det! Lad være med at være bange for, at hjemmesiden ikke er ”færdig”. Lidt, der er nyt, er langt bedre end meget, der er forældet.


Derefter tilføjer og tilpasser man hen ad vejen. Det betyder ikke, at det er uplanlagt eller useriøst. Hav altid en projektplan – sæt nogle deadlines. Men i stedet for at sige, om seks måneder skal hele hjemmesiden være færdig, så få noget op, og giv dig selv en måned til at samle information om jeres produkter eller service, derefter en måned til at kigge på Om os-siden.


Fordelen her er, blandt andet, at projektet bliver langt mere overskueligt og fordøjeligt i små bider. Desuden sker der hele tiden noget nyt på din hjemmeside – og du kan naturligvis promovere det hver gang, der er noget nyt. Ikke kun den ene gang, når hjemmesiden er ”færdig”. Vigtigst, er det dog at få den gode vane med kontinuerligt at forbedre og fordybe indholdet på hjemmesiden – og på de sociale medier.


Husk, digitalt er dynamisk og aldrig færdigt – indhold kan (og skal) ændres løbende. Har du ikke tiden eller ressourcerne til at skabe nyt indhold, så er der heldigvis gode webbureauer, der kan hjælpe dig med at udvikle dit digitale brand.